žemės riešutų sviestas (130 g)
sviestas (kambario temperatūros) (60 g)
rudasis cukrus (200 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
vanilės ekstraktas (0,5 a. š.)
miltai (210 g)
kepimo milteliai (1 a. š.)
cukrus sausainiams apibarstyti (3-4 v. š.)
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Elektriniu plakikliu išplakti riešutų sviestą ir minkštą sviestą iki vientisos masės. Suberti rudąjį cukrų ir vėl išplakti. Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakti iki vientisos masės.
Kitame dubenyje išsijoti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Miltų mišinį įmaišyti į kiaušinių ir riešutų plakinį ir gerai išmaišyti.
Semti po arbatinį šaukštelį tešlos ir delnais suformuoti mažus, vienodus, apvalius kamuolėlius. Kiekvieną kamuolėlį apvolioti cukruje ir išdėlioti ant išklotos skardos. Tarp kamuolėlių skardoje palikti tarpus, nes jie kepdami plėsis.
Kepti apie 12 min., kol gražiai pagels. Išėmus skardą palikti, kad sausainiai atvėstų ir sutvirtėtų.
Galima apšlakstyti tirpintu šokoladu.
Šaltinis: Čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.