2014 m. lapkričio 15 d.

Blynai su moliūgais


Naikiname moliūgų atsargas... :)
Purūs, kvapnūs blynai...





miltai (apie 200-300 g)
cukrus (30 g)
kepimo milteliai (1/2 a.š.)
cinamonas (žiupsnelis)
druska (žiupsnelis)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
pienas (200 ml)
moliūgų tyrė (200 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
tirpintas sviestas (2 v.š.)
aliejus (kepimui)


Į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti pieną, moliūgų tyrę (žalią moliūgą tryniau blenderiu), tirpintą sviestą, kiaušinių trynius. Baltymus išplakti iki standžių putų. Miltų mišinį sumaišyti su skystu mišiniu. Atsargiai įmaišyti baltymus. Kepti su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje (aliejaus nepadauginti, kad per daug neprisigertų riebalų). Tiekti su mėgstamu džemu (labai tinka obuolių džemas). Skanaus!


Šaltinis: http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2011/11/moliugu-blynai.html



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.