kiaušinis
(1 vnt.)
miltai
(200 g)
druska
(žiupsnelis)
kepimo
milteliai (10 g)
saulėgrąžų aliejus (60 ml)
bolivinės
balandos (200 g)
rudasis
cukrus (100 g)
vanilės
ekstraktas (1a. š.)
pienas
(150 ml)
uogų
(200 g)
Išvirti
bolivines balandos sėklas pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas
ir palaukti, kol atvės. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinį,
suberti rudąjį cukrų, įpilti vanilės ekstraktą, aliejų ir
pieną. Miltus sumaišyti su druska bei kepimo milteliais, paruoštą
mišinį suberti į dubenį su plaktu kiaušiniu ir viską gerai
išmaišyti. Galiausiai suberti virtas bolivines balandos sėklas ir
rankomis įmaišyti jas į tešlą. Pasiruošti 12 formelių su
įklotais sijonėliais, išpilstyti į juos tešlą ir į į
kiekvieną įdėti po kelias uogas. Paruoštus keksiukus pašauti į
orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepti apie 25 min.
Skanaus!
Šaltinis: IKI leidinys "Skanaus!"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.