2015 m. gegužės 16 d.

Braškių pyragas

Skanus ir greitai paruošiamas pyragas... Galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas.. 
Tąkart tiesiog išsikepiau pusryčiams.. mmm... kokia gera dienos pradžia... ;)




kiaušiniai (1 vnt) 
cukrus (100 g)
pienas (100 ml)
aliejus (60 ml)
druska (žiupsnelis)
kepimo milteliai (1,5 a. š.)
miltai (130 g)
braškės (150 g)
pyrago viršui:
miltai (70 g)
kambario temperatūros sviestas (50 g)
cukrus (100 g)

Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.